Mistä työssäoppimispaikka tai työpaikka?

  1. Etusivu
  2. Työelämään

Jalkaa tulevan työpaikan oven väliin

 

Jo opintojen aikana on mahdollisuus ”saada jalkaa oven väliin” tulevaan työpaikkaan. Jokaiseen työelämässä oppimisen jaksoon (koulutussopimus) kannattaa asennoitua mahdollisuutena työllistyä kyseessä olevaan paikkaan opintojen aikana (oppisopimus tai osa-aikatyö) tai valmistumisen jälkeen. Työnantajat ottavat mielellään töihin henkilöitä, jotka ovat jo entuudestaan tuttuja. Sopivia työssäoppimispaikkoja ja työpaikkoja voit etsiä useampaa kanavaa hyödyntäen:

· omat verkostot, esim. sukulaiset ja tuttavat

· työ- ja elinkeinotoimisto (TE-palvelut)

· kaupunki/kunta jossa asut

· Kpedu Jobi -sovelluksen kautta

· yritysten omilta nettisivuilta

· sanomalehdistä ja sosiaalisesta mediasta

· henkilöstönvuokrausyritysten kautta

· internetin hakusivuilta (esim. Monster, Oikotie, Duunitori yms.)

Töitä hakiessa aktiivisuus on tärkeää. Joskus työpaikat ovat niin sanottuja piilotyöpaikkoja, eli ne eivät ole julkisessa haussa. Soittamalla suoraan yritykseen tai lähettämällä avoimen hakemuksen voit löytää itsellesi työpaikan. Jos olet tehnyt Kpedu Jobiin osaamisprofiilin voit lähettää avoimia työhakemuksia alueen yrityksiin Kpedu Jobi -sovelluksen kautta. Kpedu Jobia käytetään Tiitus-mobiilisovelluksen tai verkkoselaimen kautta.

Opiskelija! Tutustu myös: Kesätyöopas 2022

 Kuvassa näyttö, jossa tietoa Kpedu Jobi -sovelluksesta.

Kpedu Jobi työllistymisen apuna

Kpedu tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden etsiä ja löytää työssäoppimispaikka tai työpaikka Kpedu Jobi -sovelluksen avulla. Sovelluksessa voit tutustua alueen työnantajiin ja lähettää avoimia työhakemuksia tai hakea sovellukseen ilmoitettuja työssäoppimis- ja työpaikkoja. Sovelluksen kautta näet myös TE-palveluihin ilmoitetut työpaikat. Sovellus on käytössäsi myös valmistumisen jälkeen.

Sovelluksen käyttöönotto on helppoa:

1. Lataa Tiitus-sovellus puhelimeesi Play-kaupasta tai App Storesta (tai rekisteröidy palveluun verkkoselaimen kautta osoitteessa: tiitus.fi/kpedu)

2. Valitse toimialueeksi Kpedu Jobi. Oikean toimialueen valitseminen on tärkeää, koska sillä tavoin näet alueen työnantajien palveluun julkaisemat työssäoppimis- ja työpaikat tai voit lähettää alueen työpaikkoihin avoimia työhakemuksia.

3. Luo sovellukseen osaamisprofiili ja pidä osaamisprofiiliasi yllä opintojen aikana. Muista kertoa mahdollisimman paljon osaamisestasi ja työkokemuksestasi. Myös harrastamisen kautta hankittu osaaminen voi olla merkityksellistä. Voit lisätä profiiliisi myös kuvia ja videon. 

4. Selaa ja hae työpaikkoja sovelluksessa. Mobiilisovellus suosittelee sinulle parhaiten sopivia työpaikkoja oman osaamisprofiilisi perusteella. Muista tarkistaa, että työnhakusi on sovelluksessa aktiivinen ja profiilisi näkyvyys ”julkinen” silloin kun tavoitteenasi on työssäoppimispaikan tai työpaikan löytäminen. Vain tällöin potentiaalinen työnantaja voi ottaa sinuun yhteyttä ja ehdottaa avoimia työtehtäviä. Voit hakea kaikkiin työpaikkoihin samalla osaamisprofiililla.

Tutustu tarkemmin palvelun käyttämiseen:

Huom! Opiskelija, jos olet jo kirjautunut palveluun aiemmin, varmista, että oppilaitoksen tiedot ja opiskelijatietosi ovat oikein.

Kpedun opiskelijoille ilmoitettuja työpaikkoja ja palvelussa mukana olevia työnantajia voit selailla myös työpaikkatorin kautta kirjautumatta palveluun, ks. https://oppilaitos.tiitus.fi/kpedu 

Jos tarvitset apua Kpedu Jobin käyttämisessä, ota yhteyttä Kpedu Rekry hankkeen uraohjaajaan, ks. yhteystiedot tästä

Yrittäjyys työllistymisvaihtoehtona

Yrittäjyys voi olla yksi vaihtoehto työllistymiseen. Yrittäjyys sopii joillekin, mutta ei kaikille. Jos yritystoiminta kiinnostaa, ole yhteydessä omaan opinto-ohjaajaasi.

Lisätietoa yrittäjyydestä löytyy muun muassa TE-palveluiden nettisivuilta.