Tavoite
Miten parannat pentutulosta? Millaista on hyvä rehu? Miten tunnistat ja hoidat eläinten sairauksia? Miten kehität tilaasi ja parannat sen kannattavuutta? Miten parannat nahkojen laatua? Miten johdat tilaasi? Miten parannat eläinten hyvinvointia? Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastausta tarhaajamestarikoulutuksessa.
Koulutuksessa pyritään rakentamaan tavoitteellisesti ratkaisuja kannattavaan turkistuotantoon. Tavoitteena on kouluttaa oman turkistilan ja elinkeinon kehittäjiä. Erikoisammattitutkinto on alan korkein tutkinto.
Kohderyhmä
Erikoisammattitutkintoon voivat hakeutua perustutkinnon turkistalousalalta suorittaneet tai vastaavat tiedot omaavat henkilöt (vähintään neljän vuoden työkokemus alalta).
Sisältö
Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp), joka koostuu pakollisista (120 osp) ja valinnaisista (60 osp) tutkinnon osista.
Pakolliset tutkinnon osat:
- Turkistilan jalostustoiminnan kehittäminen
- Turkistilan kehittäminen ja turkiseläinten hyvinvoinnin edistäminen
Valinnaiset tutkinnon osat esim.:
- Turkiseläinten ruokinnan optimointi
- Maatalousalan yrityksen brändin rakentaminen
- Työnantajana toimiminen maatalousalalla
Koulutus kestää noin kaksi vuotta. Koulutuksen voi suorittaa oppisopimuksella oppisopimuksen edellytysten täyttyessä. Lähiopetusjaksoja (2-3 pv) on noin kerran kuussa ja ne keskittyvät tilan töiden suhteen hiljaisimpiin kausiin.
Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Lisätietoja hakeutumisesta ja koulutuksesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi
Kaikki hakijat haastatellaan.
Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus
HUOM! hakeutuminen koulutukseen suljettu toistaiseksi