Tavoite
Tavoitteena on oppia ammattimainen akupunktiohoitotyö. Koulutus antaa valmiudet ammattimaiseen akupunktiohoitotyön harjoittamiseen. Kiinalainen lääketiede on kokonaisvaltainen oppi ihmisestä, jonka juuret ovat kaukana historiassa. Jo yli 2000 vuotta sitten sen teoriat muodostivat eheän kokonaisuuden ja hoitokeinot olivat hienostuneita ja pitkälle kehittyneitä. Kyse ei kuitenkaan ole mistään muinaismuistosta, vaan kiinalaisen lääketieteen teorioita on kehitetty, uudistettu ja tarkennettu kautta aikojen nykypäiviin saakka. Tänä päivänä käsissämme on elävä lääketieteen ala, jolla on paljon annettavaa osana terveydenhuoltoamme. Akupunktio on Kiinan ulkopuolella käytetyin kiinalaisen lääketieteen hoitomuodoista. Hoito perustuu potilaalle tehtyyn tutkimukseen, jonka pohjalta kulloinkin käytettävät akupunktiopisteet ja pistotekniikat valitaan. Vaikka akupunktiota on Suomessa perinteisesti käytetty lähinnä erilaisten kiputilojen hoitamiseen, on sen käyttöalue todellisuudessa huomattavasti laajempi. Ihmisen omaa puolustuskykyä vahvistavana se tehoaa hyvin mm. moniin tulehdustauteihin, joiden hoitamiseen koululääketieteellä ei välttämättä ole keinoja. Kaiken kaikkiaan akupunktio on tehokas koululääketiedettä täydentävä hoitomuoto, jolla on toivottavasti tulevaisuudessa tärkeä rooli myös julkisessa terveydenhuollossa.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille.
Sisältö
Sisältö
- Kiinalaisen lääketieteen peruskäsitteistö
- Kiinalaisen lääketieteen perusteoriat
- Diagnostiikka
- Akupunktio ja moksibustio
Akupunktiohoitaja, kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion perusteet- koulutus on monimuoto-opiskelua, joka sisältää 84 lähiopetuspäivää. Lähiopetusjaksoja on keskimäärin 8 lukuvuodessa. Koulutus sisältää lähiopetusta, hoitoharjoittelua sekä ohjattua etätyötä. Akupunktiokoulutuksen opetusohjelma perustuu kansainvälisiin vaatimuksiin. Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion perusteet- koulutuksen laajuus on 104 opintopistettä. Jotta Akupunktio Ammattilaisten rekisterivaatimukset toteutuvat, tulee opiskelijan suorittaa myös länsimaisen lääketieteen opinnot 30 opintopistettä. Länsimainen lääketiede voidaan tunnistaa aikaisempien opintojen perusteella.
LISÄTIETOJA peruslääketieteen verkkokurssista: https://www.kpedu.fi/hakijalle/kansanopisto
Syksyn 2024 lähiopetuspäivät:
27.-29.9.
25.-27.10.
29.11.-1.12.
Lähiopetuspäivien aikataulu:
perjantai klo 10-17
lauantai klo 9-20.30 (tauko välillä)
sunnuntai klo 9-14
Lisätietoja
Koulutuksessa on vielä muutama opiskelupaikka. Kysy lisää info.kansanopisto@kpedu.fi
Kouluttaja: Tero Inkeri, Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen Koulutuskeskus.
Tero Inkeri on suorittanut akupunktion ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen opintoja noin viiden vuoden ajan Kiinan yliopiston opetusohjelman mukaisesti. Kliinisen harjoittelun hän on suorittanut Kiinassa, Pekingiläisessä lääketieteellisessä sairaalassa. Tällä hetkellä Tero Inkeri työskentelee potilastyössä omalla akupunktioklinikalla Helsingissä https://www.akupunktioklinikka.fi ja toimii kouluttajana monissa akupunktiokoulutuksissa. Lisäksi hän on jäsen Akupunktioammattilaiset Ry:ssä. https://akupunktioammattilaiset.fi/
Lisätietoa koulutuksesta ja kouluttaja Tero Inkeristä:
https://www.akupunktioklinikka.fi/oppi.html
https://akupunktioammattilaiset.fi/wp-content/uploads/2018/09/Tero-Inkeri.pdf
Koulutuksen hinta sisältää opetuksen, luentomateriaalin. Kansanopisto tarjoaa lounaan lähiopetuspäivinä.
Koulutusmaksu laskutetaan kuukausierissä jaettuna koulutukse ajalle (n. 160 €/kk).
Keski-Pohjanmaan kansanopistolla on mahdollisuus majoittua edullisessa kurssihotellissa 35 €/yö/2hh (sis. petivaatteet ja aamupalan). Majoitusohjeistus lähetetään hakijoille hakuajan päättymisen jälkeen.
Oppilaat valitaan koulutukseen ensisijaisesti hakemusten, mutta myös hakemusjärjestyksen perusteella.
Lisätiedot käytännönjärjestelyistä: koulutussihteeri Seija Prittinen, p. 040 808 5035 tai info.kansanopisto(at)kpedu.fi