Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on hankkia valmiuksia toimia eläinten kouluttamisen parissa joko työntekijänä tai itsenäisenä yrittäjänä yrityksessä, joka tarjoaa eläinten kouluttamiseen, hyvinvointiin tai käyttäytymisen muokkaamiseen liittyviä palveluja.
Kohderyhmä
Eläintenhoidon ammattitutkintoon valmistava koulutus on ammatillista lisäkoulutusta. Edellytyksenä koulutukseen on eläintenhoitajan koulutus (perustutkinto) tai sitä vastaavat tiedot ja taidot, 18 vuoden ikä sekä kokemusta jonkun/joidenkin eläinten kouluttamisen perusasioista.
Ennen koulutuksen aloittamista jokainen hakija haastatellaan ja täten arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksenjärjestäjän kesken.
Sisältö
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, jossa on lähiopetusta keskimäärin n. 2 päivää kuukaudessa riippuen opiskelijan valinnoista. Lähiopetus keskittyy käytännön harjoitteluun eläinten käsittelyssä, kouluttamisessa ja ihmisten ohjaamisessa eläinten kouluttamisessa. Lähipäiviin osallistuminen on tärkeä osa opintoja ja välttämätöntä käytännön osaamisen hankkimisen tueksi ja edistymiseksi. Koulutuksen aikana koulutetaan mm. koiria, lampaita, nautoja, pieneläimiä ja hevosia. Opinnoissa voi valita pääsuuntautumisen joko koiriin tai hevosiin. Näytössä osaaminen osoitetaan kahdella eläinlajilla (esim. koira ja kissa tai hevonen ja kissa).
Opiskelussa on mukana myös etä- ja verkko-opiskelua (Itslearning, Teams) sekä itsenäistä opiskelua. Muu aika on työssäoppimista eläinalan työpaikoilla, koulutusprojektien tekemistä ja valittujen eläinlajien kouluttamista.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan HOKS, jossa suunnitellaan opinnot opiskelijan aiemman osaamisen ja valintojen perusteella. Näytöt tehdään koulutuksen aikana ja/tai lopussa. Koko tutkinnon suorittamisen kesto riippuu opiskelijan aiemmasta osaamisesta ja valinnoista.
Pakolliset tutkinnon osat 110 osp:
Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen koulutettaessa ja eläinlähtöinen käsittely, 30 osp
Eläinten koulutuksen suunnittelu, kouluttaminen ja seuranta, 50 osp
Asiakaspalvelu eläintenhoitoalalla, 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat, yhteensä 40 osp:
Eläinalan yritystoiminta, 20 osp
Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp
Eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp
Hoitotoimenpiteiden toteuttaminen eläinlähtöisesti, 20 osp
Koulutuksen sisältö voi muokkautua vielä tutkinnon perusteiden uudistumisen myötä.
Peruslähijaksot
2025 viikot 41 ma-ke, 45 to-pe, 49 ma-ti
2026 viikot 2 to-pe, 8 to-pe, 11 ma-ti, 15 to-pe, 19 to-pe, 23 ke-pe, 33 ma-ti, 37 to-pe
Opinnot on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Koko koulutuksen hinta 600€, tutkinnon osa á 300€.
Lisätietoa koulutuksesta:
Piritta Pärssinen, piritta.parssinen@kpedu.fi
Lisätietoja hakeutumisesta ja koulutuksesta:
Hakijapalvelut, p.040 808 5010 (ma-pe klo 9-15) tai
hakijapalvelut(at)kpedu.fi
Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus
Haku koulutukseen alkaa 1.5.2025