Tavoite
Elintarvikealan opinnoissa saat taidot elintarvikkeiden käsittelyyn, työ- ja tuoteturvallisuuteen, tuotetuntemukseen ja kädentaitojen kehittämiseen, omavalvontaan ja hygieniaan, Opiskelua toteutetaan yritystoiminnan periaatteiden mukaisesti ja vastuullisesti vaihtelevissa olosuhteissa ja kiinnostuksen mukaan myös kansainvälisessä ympäristössä.
Kohderyhmä
Yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksen ja valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Yhteishaussa voivat lisäksi hakea muut vailla toisen asteen tutkintoa olevat.
Elintarvikkeiden valmistajan työssä vaaditaan raaka-aine- ja tuotetietoutta sekä laite- ja menetelmätuntemusta. Hyvä fyysinen peruskunto on myös tarpeellinen.
Huom! Elintarvikealalla on lävistyksiin ja korujen käyttöön liittyviä rajoituksia, lisätietoa löydät täältä: https://urly.fi/3e27
Elintarvikealalla voit opiskella myös erityisentuen opiskelijana. Hakeutuminen tapahtuu silloin Ammattiopisto Luovin kautta.
Sisältö
Elintarvikealan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja ammattitaitoa täydentävistä tutkinnon osista (35 osp).
Elintarvikealan perustutkinto sisältää eri osaamisaloja, joista voit valita jonkin seuraavista:
- elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja
- leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori
- liha-alan osaamisala, lihatuotteiden valmistaja
Elintarvikealaa opiskellaan Kokkolassa Ammattikampuksella.
Elintarvikkeiden valmistajan ammattiin opiskellessasi opit valmisruokatuotteita, kasvisten ja kalan käsittelyä ja jalostusta sekä jäätelön, jälkiruokien ja makeisten valmistusta. Perehdyt elintarvikkeiden prosessiosaamiseen, pakkaamiseen, elintarvikkeiden myymälätoimintoihin, erityistuotevalikoimiin ja kestävään kehitykseen.
Lihatuotteiden valmistajana opiskelet lihanleikkausta, lihatuotteiden ja -valmisteiden valmistusta sekä pakkaamista ja prosessiosaamista. Lisäksi tutustut raakalihatuotteiden kauppavalmiiden ja erikoistuotteiden valmistukseen.
Leipuri-kondiittorina opiskelet ruoka- ja kahvileivän sekä konditoriatuotteiden valmistusta. Opinnoissa perehdytään erilaisiin raaka-aineisiin, leipomo- ja erityisruokavaliotuotteisiin sekä niiden valmistukseen. Opinnoissa saat perehdytyksen perinteiseen käsillä leipomiseen, teolliseen leivontaan, pakkaamiseen ja erilaisiin prosesseihin sekä tuotevalikoimiin.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Huom! Elintarvikealalla on lävistyksiin ja korujen käyttöön liittyviä rajoituksia, lisätietoa löydät täältä: https://urly.fi/3e27.
Tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tyypillisiä alan jatko-opintoja ovat:
- Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto
- Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto
- Elintarvikealan erikoisammattitutkinto
- Leipomoalan ammatti- ja erikoisammattitutkinto
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Lisätietoja koulutuksesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi