Tavoite
HR-assistenttikoulutuksen tarkoituksena on antaa osallistujille uusia taitoja, päivittää olemassa olevaa osaamista ja tarjota ajankohtaista tietoa henkilöstöhallinnon alalta. Koulutuksen tavoitteena on tukea ammatillista kehittymistä ja auttaa etenemään muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Henkilökohtaista koutsaamista on lähi- tai etätapaamisin.
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alaisille, jotka ovat kiinnostuneita henkilöstöalasta. Toivomme koulutuspohjasi olevan vähintään alempi korkeakoulututkinto tai työtehtävissä hankittu riittävä osaaminen HR- tai vaativista toimisto- tai asiakaspalvelutyötehtävistä.
INFOTILAISUUS 10.3. klo 15.00 Teamsissä, liity linkistä bit.ly/hrkoulutusinfo
Sisältö
Onko toiveenasi työskennellä henkilöstöalan työtehtävissä?
HR-assistenttikoulutus sisältää kattavan katsauksen henkilöstötyön perusteisiin ja antaa sinulle nykyaikaisia taitoja ja tietoja saavuttaaksesi uraa HR-alalla. Koulutusaihealueet syventyvät mm. rekrytointiin, henkilöstön kehittämiseen, työsuhteisiin ja työnlainsäädäntöön. Koulutuksen yhteydessä sinulla on mahdollisuus verkostoitua HR-alan ammattilaisten kanssa, sekä saada Henry ry:n opiskelijajäsenyys ja suorittaa Työhyvinvointikortti
- Henkilöstötyön sisältö ja perusteet
- Henkilöstötyöntekijä johdon ja esihenkilöiden kumppanina
- Henkilöstötyön järjestelmät ja tiedolla johtaminen
- Lakisääteiset henkilöstöasiat
- Palkanlaskennan perusteet
- Viestintä työyhteisössä
- Henkilöstön osaamisen kehittäminen
- Työhyvinvointikorttikoulutus®
Koulutuksen ajankohta: 7.4. - 24.10.2025. Koulutus alkaa henkilökohtaistamisella sekä työssäoppimispaikkojen kartoittamisella, ensimmäinen yhteinen kokoontuminen 10.4.2025 Keski-Pohjanmaan ammattiopistolla.
Työelämässä oppiminen: 2.6.2025 alkaen (66 arkipäivää). Työtehtävät voivat olla digitalisoituvassa ja muuttuvassa toimintaympäristössä esim. henkilöstö-, talous- tai tukitoimintojen hallinnossa. Työssäoppimispaikka osallistujan tulee itse hakea, koulutus on työelämäpainotteinen.
Koulutus sisältää lähi- ja etäopetusta, itsenäistä oppimista sekä työssäoppimista. Opiskelijalla tulisi
olla tietokone käytettävissä sekä Teams-mahdollisuus. Opetus tapahtuu suomen kielellä.
Lisätietoja
Koulutukseen haetaan työhallinnon internet-sivuilla osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi kohdassa haussa oleva työvoimakoulutus. Täytä hakemus huolellisesti, sillä hakijat valitaan hakemuksen perusteella valintahaastatteluun ja tarkista, että hakemuksessa ilmoittamasi puhelinnumero ja sähköpostiosoite on voimassa, koska haastattelukutsu tulee tekstiviestinä tai sähköpostiin.
Haastattelut pidetään 31.3. Varaathan päivän kalenteristasi. Jos tulet kutsutuksi valintahaastatteluun, kutsu
tulee lyhyellä varoajalla. Haastattelupaikkana on Työllisyyspalvelut, Kallentori, Kokkola.
Heräsikö kysyttävää? Otahan yhteyttä: Kpedu, liiketoiminta. Vastuuohjaaja Heli Maunula, heli.maunula@kpedu.fi, 040 807 3530.
Työttömyysturvaneuvonta:
Työttömyysturvaneuvonta on valtakunnallinen neuvontapalvelu, josta saat vastauksia työttömyysturvaan liittyviin kysymyksiin.
0295 020 701
Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9-15. Puhelun hinta on oman liittymäsopimuksesi mukainen (matkapuhelinmaksu tai paikallisverkkomaksu). Myös jonotusaika on maksullinen.