Tavoite
Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassia tarvitaan, kun työntekijä käsittelee pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Virallinen hygieniapassi osoittaa, että elintarvikehygienian perusasiat ovat hallussa.
Kohderyhmä
Henkilöt, jotka työskentelevät elintarvikkeiden parissa ja käsittelevät helposti pilaantuvia pakkaamattomia elintarvikkeita.
Sisältö
Hygieniapassitestin osa-alueet
- Mikrobiologian perusteet sekä elintarvikkeiden saastuminen
- Ruokamyrkytykset
- Hygieeniset työskentelytavat
- Henkilökohtainen hygienia
- Puhtaanapito
- Omavalvonta
- Suomen elintarvikelainsäädäntö ja viranomaiset
Testi pidetään Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tiloissa. Osoite Närvilänkatu 8, 67100 Kokkola. Testi alkaa kello 15.00
Muista ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan.
Lisätietoja hygienipassista löytyy täältä: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/
Lisätietoja
Testitilaisuuteen voi osallistua ainoastaan turkinkielisen testin suorittavat.
Turkin kielisen materiaalin voi ostaa itselleen osoitteessa
https://hygieniapassi.fi/online-store/turkki-temel-gida-hijyen-kilavuzu/29?language_id=1
Hygieniasanastoa http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/ruokaahygieenisesti/app/#10
Ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan tilaisuuteen.
Mikäli jätät perumatta osallistumisesi, laskutamme 70€. Peruminen viimeistään 2 vuorokautta ennen testitilaisuutta: osuvakoulutus@kpedu.fi tai 040-8073502