Tavoite
Koulutuksen avulla hankitaan osaaminen automaation korjaamiseen ja käyttämiseen traktoreissa ja maatalouskoneissa. Keskeistä sisältöä koulutuksessa on traktori- ja työkoneautomaation asennus, ohjelmointi, käyttö sekä vikadiagnostiikan ja häiriötilanteiden ratkaisu. Asiakaspalvelutaidot korostuvat em. työtehtävissä. Tulevaisuudessa haastetta työhön tuo myös uusien energialähteiden hyödyntäminen konetekniikassa.
Koulutus järjestetään yhteistyössä traktori- ja maatalouskonevalmistajien kanssa. Näin varmistetaan koulutuksen sisältöjen ajantasaisuus ja monipuolisuus.
Koulutus valmistaa tutkinnon suorittamiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään käytännön työtehtävissä työpaikoilla.
Kohderyhmä
Maatalousalan erikoisammattitutkinto soveltuu henkilöille, jotka työskentelevät maatalouskoneiden huolto- tai traktorikorjaamoissa ja haluavat päivittää ja lisätä osaamistaan. Koulutus soveltuu myös henkilöille, joilla on esim. maatalousalan peruskoulutus tai auto- / konealan koulutus.
Ammattitaidon hankkiminen suunnitellaan jokaisen tarpeiden mukaan henkilökohtaisesti.
Koulutus järjestetään oppisopimuksella eli opiskelijan tulee ennen koulutuksen alkua hankkia tutkintoon soveltuva työpaikka. Oppisopimus edellyttää, että opiskelijalle maksetaan vähintään TES:sen mukainen minimipalkka ja viikottainen työaika pitää olla vähintään 25 tuntia/viikko. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton.
Sisältö
Maatalousalan erikoisammattitutkinto, Agroautomaation osaamisala (180 osp):
Tarjoamme koulutusta seuraaviin tutkinnon osiin:
Pakollinen tutkinnon osa:
- Agroautomaation hyödyntäminen maatalousalalla, 90 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp
- Maatalouskoneiden huolto ja korjaaminen, 50 osp
- Traktorin huolto ja korjaaminen, 50 osp
Tutkinnossa voidaan hyödyntää valinnaisena:
- Tutkinnon osa maatalousalan erikoisammattitutkinnosta toiselta osaamisalalta 0-40 osp
- Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta 0-40 osp
- Korkeakouluopinnot 0-30 osp
Koulutuksessa on lähi-, etä- ja verkko-opintoja sekä työelämässä oppimista oppisopimuksessa.
Tutkinnossa tarvittava osaamisen hankkiminen suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Suunnittelussa otetaan huomioon aikaisempi osaaminen, esim. työkokemusten, koulutusten tai harrastusten avulla hankittu osaaminen.
Koulutusaika vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon tutkinnossa tarvittavaa osaamista pitää vielä hankkia. Keskimäärin tutkinnon suorittamiseen kuluu aikaa noin 1,5 vuotta ja koulutus sisältää noin 25 lähipäivää 2-5 päivän jaksoissa.
Jos sinulla on pitkä työkokemus koneiden huolto- ja korjaustyöstä ja mahdollisesti taustalla alan peruskoulutus, voit suorittaa tutkinnon keskimääräistä nopeammalla aikataululla.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Lisätietoja hakeutumisesta ja koulutuksesta:
osaamisalavastaava, lehtori Pauli Haaponiemi, p. 044 7250 603 pauli.haaponiemi(at)kpedu.fi
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi
Kaikki hakijat haastatellaan.
Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus