Tavoite
Koulutuksen avulla hankitaan osaaminen maatalouskoneiden ja traktoreiden huoltamiseen ja korjaamiseen. Tutkintonimikke on maatalouskonehuoltajaa. Keskeistä osaamista maatalouskonehuoltajan ammatissa on traktoreiden ja maatalouskoneiden rakenteiden tuntemus ja asennus-, huolto- ja korjaustöiden tekeminen. Asiakaspalvelu- ja työelämätaidot korostuvat nykyisin maatalouskonehuoltajan ammatissa. Maatalouskonehuoltajan työssä on tärkeää ymmärtää vikadiagnostiikkaa, sähkö- ja hydrauliikkajärjestelmät. Tulevaisuudessa haastetta työhön tuo myös uusien energialähteiden hyödyntäminen konetekniikassa.
Koulutus järjestetään yhteistyössä traktori- ja maatalouskonevalmistajien kanssa. Näin varmistetaan koulutuksen sisältöjen ajantasaisuus ja monipuolisuus.
Koulutus valmistaa tutkinnon suorittamiseen. Osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään käytännön työtehtävissä pääosin työpaikoilla
Kohderyhmä
Maatalousalan ammattitutkinto soveltuu hyvin henkilöille, jotka työskentelevät maatalouskoneiden huolto- tai traktorikorjaamoissa ja haluavat päivittää ja lisätä osaamistaan. Ammattitutkintokoulutus soveltuu myös henkilöille, joilla on esim. maatalousalan peruskoulutus tai auto- / konealan koulutus. Ammattitaidon hankkiminen suunnitellaan jokaisen tarpeiden mukaan henkilökohtaisesti
Sisältö
Maatalousalan ammattitutkinto, maatalousteknologian hyödyntämisen osaamisala (150 osp).
Tarjoamme opetusta seuraaviin tutkinnon osiin:
Pakollinen tutkinnon osa:
- Maatalousalan työtehtävissä toimiminen 50 osp
Valinnaiset tutkinnon osat, yhteensä 100 osp:
Valinnaiset tutkinnon osat 1, 50-100 osp
-Traktorin huolto ja korjaaminen 50 osp
-Maatalouskoneiden huolto ja korjaaminen 50 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 2, 0-50 osp
-Maatalousalan työkoneiden huolto-, korjaus- ja metallityöt 50 osp
Koulutuksessa on lähi-, etä- ja verkko-opintoja sekä työelämässä oppimista. Lähiopetuspäiviä järjestetään myös konevalmistajien yrityksissä.
Tutkinnossa tarvittava osaamisen hankkiminen suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Suunnittelussa otetaan huomioon aikaisempi osaaminen, esim. työkokemusten, koulutusten tai harrastusten avulla hankittu osaaminen.
Koulutusaika vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon tutkinnossa tarvittavaa osaamista pitää vielä hankkia. Keskimäärin tutkinnon suorittamiseen kuluu aikaa noin 1,5 vuotta ja koulutus sisältää noin 35 lähipäivää 2-5 päivän jaksoissa.
Jos sinulla on pitkä työkokemus koneiden huolto- ja korjaustyöstä ja mahdollisesti taustalla alan peruskoulutus, voit suorittaa tutkinnon keskimääräistä nopeammalla aikataululla.
Ammattitutkinnon suorittamiseen tarvitaan työpaikka eli opiskelija omalla työpaikallaan tai yrityksessään hankkii ja/ tai osoittaa osaamistaan. Tällöin tehdään oppisopimus ja koulutus on opiskelijalle pääosin maksutonta. Tarkempaa tietoa oppisopimuksesta: https://bit.ly/3g7rFM0
Jos opiskelijalla ei ole omaa työpaikkaa tai yritystä, opintoihin suunnitellaan työpaikalla tapahtuvaa osaamisen hankkimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Oppisopimus on opiskelijalle pääosin maksuton.
Muille koulutuksen hinta 500€, tutkinnon osa á 200€
Lisätietoja koulutuksesta:
Pauli Haaponiemi, p. 044 725 0603
tai Hakijapalvelut, p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi
Koulutukseen on vapaita opiskelupaikkoja. Jatkuva haku on avoinna toistaiseksi. Hakijat haastatellaan opiskelijavalinnan tekemiseksi. Opiskelijavalintoja tehdään hakuaikana.
Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus