Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on henkilövalokuvauksen hallinta ja Henkilökuvien toteuttamisen tutkinnon osan suorittaminen. Koulutus tuottaa ammattillisia valmiuksia osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille, tilaajalähtöisissä työtehtävissä toimiville valokuvaajille ja aiheeseen erikoistuneille harrastevalokuvaajille.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu valokuvavaajan ammattitutkinnon (VAT) tai vastaavat taidot omaaville valokuvaajille, joilla on perusvalmiudet työskennellä studiossa ja miljöössä käyttäen lisävalaisua.
Koulutus on media-alan ammattitutkinnon valinnainen tutkinnonosa. Opiskelijalta edellytetään riittävää lähtötasoa ja hänellä tulee olla tarkoituksenmukainen valokuvauskalusto, kuvankäsittelyyn soveltuva tietokone ja tilaajalähtöisiä valokuvauksia työssäoppimis- ja osaamisnäyttöympäristöiksi.
Sisältö
- henkilökuvauksen traditio ja nykyhetki työskentelyn pohjana
- muotokuvauksen historian tärkeimmät tyylit
- henkilökuvauksen lajityypit ja ilmaisukeinot
- työkokonaisuuteen sopivat työmenetelmät, laitteet ja tekniikat
- kulttuurisidonnaiset sommittelun ja symboliikan keinot
- studiovalokuvaus
- lisävalaisu miljöössä
- eri asiakasryhmiä edustavien asiakkaiden kuvaukset
- tietosuoja ja tekijänoikeuslainsäädäntö
- tuotteistaminen ja hinnoittelu
- kuvauspaikasta ja -järjestelyistä sopiminen tilaajan kanssa
- mallin ohjaaminen
- kuvien loppukäytön asettamat tekniset vaatimukset
Soveltuu aikuisille, jotka haluavat opiskella työn ohessa. Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Koulutus sisältää 10 työpajaa sekä etäopiskelumateriaalin. Työpajat toteutetaan Keski-Pohjanmaan Kansanopistolla viikonloppuisin kerran kuukaudessa. Kesäkuussa ja heinäkuussa ei ole työpajoja. Kouluttajina toimivat asiantuntevat valokuvauskouluttajat ja kentällä toimivat, henkilökuvauksen eri osa-alueisiin erikoistuneet ammattivalokuvaajat.
Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.
Etäopiskelun ja yhteydenpidon alustana laadukas ja helppokäyttöinen ItsLearning-ympäristö.
Koulutus kestää 12 kuukautta.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Seuraava koulutus alkaa toukokuussa 2023.
Lisätietoa koulutuksen järjestelyistä:
jari.eklund(at)kpedu.fi
Sähköisen hakulomakkeen lisäksi toimitat linkin kuvamateriaaliisi, jonka äärellä yhdessä määrittelemme henkilökohtaisen tulokulmasi ja keskustelemme opiskelutavoitteistasi.
Linkki kuvaportfolioosi osoitteeseen jari.eklund(at)kpedu.fi.
Lisätietoja:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010 tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi
Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus