Tavoite
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon suorittaneena toimit tiedottamisen, viestinnän tai markkinoinnin työtehtävissä. Toteutat esittelyitä, mainontaa, uutisia tai viihdettä eri medioihin.
Koulutuksen avulla saat perusosaamisen media-alan työhön ja erityisosaamista audiovisuaaliseen viestintään. Opit suunnittelemaan ja tuottamaan erilaisia mediamateriaaleja ja -palveluita. Yksilöllisten ammatillisten polkujen avulla voit suuntautua videokuvaukseen, editointiin ja monikameratuotantoon, virtuaalituotannoissa toimimiseen, animaatioiden ja tehosteiden valmistamiseen, valokuvaukseen ja graafiseen viestintään tai erilaisten äänituotantojen ja tapahtumien toteuttamiseen. Lisäksi koulutus antaa valmiuksia av-alan yrittäjyyteen.
Kohderyhmä
Yhteishaku on tarkoitettu perusopetuksen ja valmentavan koulutuksen päättäville nuorille. Yhteishaussa voivat lisäksi hakea muut vailla toisen asteen tutkintoa olevat.
Media-ala kaipaa työhönsä intohimoisesti suhtautuvia ”hyviä tyyppejä”, joilla on kyky tuottaa luovia sisältöjä teknologiaa hyödyntäen. Vaikka työ on nopeatempoista ja projektiluontoista, on se myös mukaansa tempaisevaa. Työtä tehdään usein moniammatillisissa tiimeissä. Ammatissa korostuvat hyvät viestintätaidot ja aito halu palvella asiakasta. Englanti on yhä enemmän käytössä alalla työkielenä.
Sisältö
Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Koko tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.
- Media-alan pakollinen ammatillinen tutkinnon osa, 25 osp
- Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan pakolliset tutkinnon osat, 30 osp
- Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat, 90 osp
- Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp
Opinnoissa voi valita joko video- ja elokuvatuotantoon tai visuaaliseen tuotantoon painottuvan suorituspolun.
Media-alalla vaadittavan osaamisen hankkimiseksi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS. Koulutuksen alussa tehtävän osaamiskartoituksen perusteella olemassa oleva osaaminen joko tunnustettaan tai tunnistetaan. Puuttuva osaaminen hankitaan joustavasti oppilaitoksen oppimisympäristöissä, verkko-opintoina ja koulutustyöpaikoilla. Ammattitaito osoitetaan näyttöinä, kun vaadittava osaaminen on hankittu.
Mediapalvelujen toteuttajaksi opiskellaan Kokkolan ammattikampuksella mediakeskus LIMEssä. Tutustu oppimisympäristöihimme osoitteessa www.mediakeskuslime.fi.
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Tutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit kehittää alan osaamistasi työelämässä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoin.
Lisätietoja koulutuksesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi