Tavoite
Ammattitutkinnossa voi erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin. Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.
Ravintolakokkina hallitset korkeatasoisten alku-, pää- ja jälkiruokien valmistamisen ja esillelaiton.
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä, joissa valmistetaan säännöllisesti yli 200:lle henkilölle lounas- ja päivällisruokia.
Suurtalouskokkina hallitset eri ruokalajien valmistamisen suurille asiakasmäärille.
Tutkinnon suoritettuasi sinulla on tiedot ja taidot työskennellä ravintola- tai suurtalouskokin työtehtävissä.
Täydennät osaamistasi valinnaisilla tutkinnon osilla. Voit perehtyä laajemmin erilaisiin tuotantotapoihin tai hankit osaamista ennalta varattujen asiakastilausten ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä tai perehdyt erityisruokavalioiden, kasvisruokien tai kylmänä tarjottavien ruokien valmistamiseen.
Kohderyhmä
Henkilöille, jotka haluavat työskennellä ruoanvalmistustehtävissä ravintola- tai suurtalousalalla tai syventää olemassa olevaa ammattitaitoa.
Sisältö
Ruokapalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Valittavana on:
- Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala
TAI
- Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala
Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta, Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai Ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osaamispistettä), sekä valinnaisista tutkinnon osista (90 osaamispistettä).
Tutkintoon voit myös sisällyttää tutkinnon osan perustutkinnosta, 10-30 osp.
Aikaisemmin hankittu osaaminen otetaan huomioon, ja henkilökohtaistaminen vaikuttaa opintojen sisältöön ja kestoon. Opiskelu tapahtuu joustavasti työpaikoilla, oppilaitoksessa ja virtuaalisissa ympäristöissä. Opinnot on mahdollista aloittaa joustavasti opiskelijalle laaditun henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaan (HOKS).
Opinnot voi suorittaa joustavasti työn ohessa.
Voit suorittaa tutkinnon oppisopimuksella tai koulutussopimuksella.
Linkki Kpedun toteutussuunnitelmaan: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/amops/1742756/tiedot
Linkki tutkinnon perusteisiin
Lisätietoja
Lisätietoja koulutuksesta:
Tutkintovastaava Leena Roukala, p. 040 808 5069
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi.
Lisätietoja hakeutumisesta:
Hakijapalvelut, p. 040 8085010 tai
hakijapalvelut(at)kpedu.fi
Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus