Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, monimuotokoulutus

Tavoite

Tutkinnon suoritettuasi olet tietojenkäsittelyn ammattilainen. Tutkinnossa opiskelet perusteita tietoteknisen ympäristön hallinnasta mm. käyttöjärjestelmistä, lähiverkoista sekä oheislaitteista. Perusteiden jälkeen opinnot jatkuvat valitsemasi suuntautumisvaihtoehdon mukaan.

Kohderyhmä

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto on tarkoitettu sinulle, jos:
- tarvitset it-osaamista työssäsi toimialasta riippumatta
- työskentelet tieto- ja viestintätekniikan parissa, mutta tutkinto puuttuu
- haluat kehittää itseäsi ja ammattitaitoasi tai
- haluat laajentaa työnkuvaasi

Jatkuva haku on suunnattu sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa. (Katso lisätietoja: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/yhteishaku-ja-jatkuva-haku) Jatkuvan haun koulutukseen voi hakea tällä sivustolla, kun haku on avoinna. Mikäli haku on suljettu, mutta sinulla on jo alan opintoja, voit tiedustella hakijapalveluista mahdollisuutta jatkaa opintojasi.

Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset

Sisältö

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Tutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet tieto- ja viestintätekniikka-alan työtehtäviin.

Suuntautuminen valitaan ensimmäisen vuoden keväällä. Suuntautumisopinnoista riipuen voit valmistua joko:
Elektroniikka-asentajaksi
Hyvinvointiteknologia-asentajaksi
Tietoverkkoasentajaksi
IT-tukihenkilöksi
Ohjelmistokehittäjäksi

Koulutus on monimuotokoulutusta. Koko tutkintoa ei voi kuitenkaan suorittaa etänä.
Tutkintonimikkeet: Ohjelmistokehittäjä ja IT-tukihenkilö voidaan suorittaa monimuotoisesti. Muihin tutkintonimikkeisiin opintoja suoritetaan myös päiväopintoina.

Lähiopetusta järjestetään pääsääntöisesti joka toinen viikko yhtenä arki-iltana ja lauantaisin. Opiskelu sisältää myös itsenäistä etä- ja verkko-opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa osaamisen hankkimista.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Jatkuvan haun kautta opinnot on mahdollista aloittaa opiskelijalle parhaiten sopivana ajankohtana. Tutkinnon tai osia siitä voi suorittaa myös oppisopimuksella. Voit osallistua koulutukseen oman työsi ohessa, jolloin pystyt soveltamaan koulutuksessa oppimaasi heti työtehtävissäsi. Mikäli olet tällä hetkellä ilman työpaikkaa, voidaan koulutuksesi henkilökohtaistaa päätoimiseksi opiskeluksi.

Tutkinto suoritetaan työpaikoilla järjestettävissä näytöissä osoittamalla osaaminen aidoissa työtehtävissä ja työprosesseissa. Opinnot kestävät henkilökohtaistamisesta riippuen noin 1-3 vuotta.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Tutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneelle jatko-opiskelupaikaksi soveltuvat hyvin ammattikorkeakoulun tekniikan (insinööri AMK) tai liiketalouden opinnot (tradenomi AMK).

Lisätietoja koulutuksesta:
Hakijapalvelut, p. 040 808 5010
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

tai tutkintovastaava Anders Wikberg, p. 040 808 5174
Henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Yuliia Shkolka ja Aada Uokkola opiskelevat tieto- ja viestintätekniikkaa, ja ystävystyivät opintojen aikana. 

Lue lisää

Tuplanopeudella tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaminen on ollut Saralle yllättävänkin helppoa. IT-alan opettaja Heli Marjala kertoo, että käytännössä heti opettajien kanssa huomattiin, että Saran osaaminen on sellaista, että hän on voinut hypätä ensimmäisen vuoden opintojen yli ja siirtyä suoraan tekemään toisen vuoden tehtäviä.

Lue lisää

Kokkolaislähtöinen, nykyisin Helsingissä asuva ja ohjelmointikehitysyrityksessä työskentelevä, Valtteri Verronen kamppailee ammattitaidon MM-mitaleista Web Technologies -lajissa 24 muun maan kilpailijan kanssa neljän kisapäivän ajan Etelä-Korean Goyangissa 13.10.–16.10. 

Lue lisää

Juuli Ervasti, 17, opiskelee toista vuotta hyvinvointiteknologia-asentajaksi. Kiinnostus alaa kohtaan lähti yläkoulun valinnaisaineista.

Lue lisää