Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto

Tavoite

Nopeasti kasvava turvallisuusala tarjoaa monipuolisen ja jatkuvasti kehittyvän työympäristön. Alalla laajasti arvostetun tutkinnon suoritettuasi sinulle avautuu monipuoliset etenemis- ja uramahdollisuudet.

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto antaa valmiudet työskennellä turvallisuusalan esimies- ja asiantuntijatehtävissä sekä turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan vastaavana hoitajana (laki yksityisistä turvallisuuspalveluista).

Tutkinnossa on terveydentilaa koskevia vaatimuksia opiskelijaksi hakeville:
https://tinyurl.com/bd3m4wbz

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu eri yritysten ja organisaatioiden turvallisuustehtävissä työskenteleville asiantuntijoille, esimiehille ja suunnittelijoille sekä turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan vastaavana hoitajana toimiville henkilöille.
- Turvallisuuspäälliköt
- Turvallisuusasiantuntijat
- Sisäiset tarkastajat ja auditoijat
- Turvallisuusassistentit
- Turvallisuusalan kouluttajat
- Turvallisuussuunnittelijat
- Turvallisuusalan HR-tehtävissä toimivat

Sisältö

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osp (osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat, 60 osp:
* Turvallisuussuunnittelu 30 ops
* Turvallisuuslainsäädäntö 30 osp

Valinnaiset osat, valitaan yhteensä 120 osp:
* Turvallisuusalan elinkeinon harjoittaminen 80 osp
* Turvallisuusjohtaminen 40 osp
* Palveluliiketoiminta turvallisuusalalla 40 osp
* Turvallisuustekninen suunnittelu ja projektinhallinta 80 osp
* Henkilöstöjohtaminen turvallisuusalalla 40 osp
* Turvallisuusauditointi ja sisäinen valvonta 40 osp

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytöillä alan käytännön työtehtävissä.

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina ja lähipäiviin on mahdollista osallistua täysin verkon välityksellä. Voit siis opiskella joustavasti mistä päin Suomea tahansa. Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti oppisopimuskoulutuksena oppisopimuksen ehtojen täyttyessä. Oppisopimuksella toteutettu koulutus on maksuton.

Koulutuksen kesto on noin 6-12 kuukautta. Siihen vaikuttavat opiskelijan aikaisemmin hankkima osaaminen, työkokemus ja koulutus. Jokaisen oppilaan kanssa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma opintoja varten.

Tutkinnon suorittamiseksi tarvittavaa osaamista hankitaan ja osaaminen näytetään omissa alan työtehtävissä, joten tutkinnon suorittaminen vaatii soveltuvaa työpaikkaa.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden.

Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Petri Ala-Tainio, p. 040 807 3516,
henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Teknologiakatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Julia Siermala ja Matti Lahti opiskelevat ensimmäistä vuotta turvallisuusvalvojiksi. Turvallisuusvalvojien oppimisympäristönä toimii Kampushalli, jossa on kolme luokkahuonetta sekä hyvät urheilutilat fysiikkatunneille.

Lue lisää

Kpedun valinta Vuoden aikuisopiskelijaksi 2017 on turvallisuusalan opiskelija Pasi Neuvonen. Neuvonen opiskelee Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa. 

Lue lisää

Kokkolalainen Ida-Maria Lågland valmistui keväällä ammattiopistolta, mutta hänen opiskemansa ala ei tuntunut oikealta. Valmistumisen jälkeen Lågland kävi talven sesonkityössä ja haki syksyllä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen viikonloppukoulutuksena järjestämään vartijan peruskurssille.

Lue lisää

Lohtajalainen Jaakko Kinnunen työskentelee Securitaksella vartijana. Parikymppisen miehen tie vei lukion jälkeen armeijaan sotilaspoliisiksi ja sieltä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen vartijaopintoihin. Järjestyksenvalvojakortin hän oli suorittanut jo ennen vartijaopintojaan.

Lue lisää

Lestijärveltä kotoisin oleva Veeti Hietapakka tuumi jo peruskoulussa, että voisi tulevaisuudessa työskennellä joko poliisina tai pelastustehtävissä.

Lue lisää