Ajankohtaista
AMKE ry:n toimitusjohtaja Petri Lempinen tapasi Kpedun johtoryhmän Kokkolan vierailunsa yhteydessä
Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n toimitusjohtaja Petri Lempinen vieraili Kokkolassa 19.9. Vierailunsa yhteydessä hän tapasi myös Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän johtoryhmän. Tapaamisessa käytiin läpi ajankohtaisia reformiin liittyviä asioita. Lisäksi Kpedun johtaja Liisa Sadeharju esitteli Lempiselle lyhyesti Kpedun uutta strategiaa ja organisaatiota. – Kpedu on hyvässä etukenossa valmistautumassa ensi vuoteen, Lempinen kiittelee.
AMKE ry:n toimitusjohtaja Petri Lempinen kävi edellisen kerran Kokkolassa viime marraskuussa, jolloin hän alusti puheenvuorollaan Kpedun hallituksen ja laajan johtoryhmän yhteisen seminaarin. Tuolloin Lempinen totesi, että kentällä vallitsi positiivinen pöhinä, vaikka rahoituksen leikkaukset ovatkin todella vaikeita.
Ensi vuoden rahoitus kivenä kengässä – lopullinen rahoituspäätös 29.12.
Lempinen kiertää edelleen ahkerasti AMKEn 85-jäsenistä järjestäjäkenttää. Lempisen mukaan vallitseva ns. kuuma peruna kentällä on luonnollisesti valmistautuminen uuden lain tuomiin mahdollisuuksiin ja vaatimuksiin tilanteessa, jossa järjestäjät eivät vielä tiedä ensi vuoden rahoituksesta. Opetus- ja kulttuuriministeriön tekemien lopullisten rahoituspäätösten on määrä tulla 29.12.
– Haasteita riittää ja ennakointitaidollekin on kysyntää, koska koulutustarjonnan suunnitteleminen ja työn organisointi vuodeksi 2018 riippuvat olennaisesti tulevan valtionosuusrahoituksen määrästä. Useimmat koulutuksen järjestäjät uudistavat tässä yhteydessä myös organisaatioitaan voidakseen toimia paremmin reformin mukaisesti. Organisaatiouudistuksen pitäisi tuoda myös lisää tehokkuutta resurssien käyttöön, Lempinen ennakoi.
Kireä vyö, mahdollisuuksien tunnistaminen ja tiedottaminen henkilöstölle keskeisellä sijalla – työelämäyhteistyö entistä olennaisempaa
Tulevan vuoden työllisen suunnittelun perustana Lempinen pitää taloudellisen vyön pitämistä kireällä ja uuden reformilainsäädännön mahdollisuuksien ymmärtämistä niin henkilökohtaistamisen, koulutuksen järjestämisen kuin työpaikalla tapahtuvan oppimisen osaltakin. – Edellä mainittuja asiakokonaisuuksia on käytävä juurta jaksaen yhdessä läpi henkilöstön kanssa, jotta työntekijät tietävät, mitä on tulossa ja miksi. Työelämän kanssa tarvitaan jatkuvaa vuoropuhelua ja vielä nykyistäkin pidemmälle menevää kumppanuutta. Yrityksillä on merkittävä rooli myös mm. ammatillisen koulutuksen vetovoiman parantamisessa, Lempinen tietää.
AMKE ajan valtimolla: sisältövaikuttamisesta näkemykselliseen viestinviemiseen – jäsenkentän herkkiäkin signaaleja kuunnellen ja niihin nopeasti reagoiden
Toimitusjohtaja kertoo AMKEn käyttäneen parin viime vuoden aikana suuren työpanoksen reformin sisältöön vaikuttamiseen. - Lain hyväksymisen jälkeen alkaneessa vaiheessa AMKEn keskeisenä tehtävänä on viedä näkemyksellistä viestiä koulutuksen järjestäjille muutoksen tarpeista ja mahdollisuuksista. Sisältäen myös sen, että AMKE järjestää ajankohtaisia tapahtumia ja koulutuksia, joiden yhteydessä koulutuksen järjestäjien edustajat voivat verkostoitua ja vaihtaa ajatuksia keskenään, Lempinen kertoo.
Myös Pohjanmaan Kauppakamari ja Optima vierailukohteina
Kokkolan käyntinsä yhteydessä Lempinen vieraili myös Pohjanmaan Kauppakamarin Keski-Pohjanmaan osaston teollisuusvaliokunnassa ja Optima kuntayhtymässä Pietarsaaressa puhumassa reformista. Vaativan työn vastapainoksi urheilu ja kulttuuri tuovat tarvittavaa vastapainoa Lempiselle, jonka seuraavat jäsenvierailut suuntautuvat Lappiin ja Pirkanmaalle lokakuussa.
HAKUAPUA!
Hakijapalvelut 040 808 5010
hakijapalvelut(a)kpedu.fi
INFO 040 808 5566
Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA
Tiedustelut: info(at)kpedu.fi
Kirjaamo: kirjaamo(at)kpedu.fi