KESKI-POHJANMAA MENU
Keski-Pohjanmaa menu
Yhteistyötä ja paikallisia raaka-aineita hama-alueelta
Keski-Pohjanmaa menua on kehitetty yhdessä keskipohjalaisten harvaan asutulla maaseudulla toimivien yritysten, ruoantuottajien ja muiden aktiivisten ihmisten kanssa. Hankkeen tilaisuuksissa on yhdessä kerätty tietoa maakunnan perinteisistä makuaarteista ja raaka-aineiden tuottajista.
Hankkeen tapahtumissa kerättyjen ideoiden pohjalta kehitettiin Kpedun ravintola-alan opettajan, ravintolakokki Jussi Alamommon johdolla kaksi paikallisiin makuihin ja raaka-aineisiin perustuvaa a'la carte -menua.
Menuja kehitetään edellen ja ne on tarkoitettu inspiraatioksi alan toimijoille. Jokainen voi muokata niitä omiin tarpeisiinsa ja sesonkeihin sopivaksi.
MENU 1
Alkuruoka: Korvasienikeittoa ja kuusenkerkkä-persiljaöljyä, paikallista leipää ja kirnuvoita
Pääruoka: Punaviinissä haudutettua erämaan kauriin- / hirvenpaistia, juustolla maustettu perunapyree, rosmariini-punajuuret
Jälkiruoka: Pihjalansilmuilla / tyrnillä maustettu creme brulé
MENU 2
Alkuruoka: Hiillostettua siikaa / jääkellarin kirjolohta, mätiä, villiyrttisalaatti, piimäkastike
Pääruoka: Hirven rintaa, veloutékastike ja piparjuurta, kaskinaurista, sieniohratto
Jälkiruoka: Uunijuustoa, kuusenkerkkäsiirappia, tuile-keksiä